Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008

Ένας μήνας κατάληψη Ι.Κ.Α. - διήμερο εκδηλώσεωνΈνας μήνας κατάληψη Ι.Κ.Α.! - Διήμερο εκδηλώσεων

"...Απέναντι σε όλα τα παραπάνω επιλέγουμε να καταλάβουμε ένα εγκαταλελειμένο κτίριο, το οποίο στερείται ζωής και χρησιμεύει ως επίκεντρο μιας μικροπολιτικής διαμάχης, για να στεγάσουμε σε αυτό τις επιθυμίες μας και να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για επικοινωνία και αληθινές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, αφήνοντας πίσω εμπορευματικές και εξουσιαστικές δομές. Απέναντι στη μισθωτή δουλεία, αντιπαραβάλλουμε την αυτοδιάθεση της εργασίας σύμφωνα με τις ανθρώπινες ανάγκες. Απέναντι στην ιεραρχία και τον ανταγωνισμό, αντιπαραθέτουμε την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη. Μπροστά στο θάνατο του δημόσιου χώρου προτείνουμε την επανοικειοποίηση του. Ενάντια στα ναρκωτικά και κάθε μορφή αποχαύνωσης, το πάθος για τη ζωή και τη δημιουργική φαντασία. Ενάντια στην εξουσιαστική και κανονιστική εκπαίδευση, τη συλλογική αυτομόρφωση. Απέναντι στο λήθαργο της ρουτίνας και την παθητική αποδοχή της μίζερης καθημερινότητας, επιχειρούμε να ισορροπήσουμε στη λεπτή γραμμή της εξέγερσης.

Θέλουμε η κατάληψη αυτή να αποτελέσει έναν ανοιχτό και ελεύθερο κοινωνικό χώρο, έναν πόλο δημιουργίας και αντιπληροφόρησης, μια εν δυνάμει ανατρεπτική επιλογή στα πλαίσια της κοινωνικής απελευθέρωσης...."

Παρασκευή 12 Απριλίου
18:00: προβολή ταινίας για την κατάληψη Ungdomshuset στην Κοπεγχάγη
19:30: ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Καταλήψεις & δημόσιοι χώροι"
το βράδυ ακολουθεί party στο χώρο της κατάληψης

Σάββατο 13 Απριλίου
μεσημέρι: συντροφική κουζίνα
απόγευμα: ρεμπέτικο γλέντι
--------------
Στο χώρο της κατάληψης λειτουργεί αυτοοργανωμένο καφενείο μεσημέρι και απόγευμα Σαββάτου και Κυριακής. Ακόμη υπάρχει παιδική χαριστική βιβλιοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: